Onze Lieve Vrouwekerk te Amsterdam
Onze Lieve Vrouwekerk te Amsterdam

Eerder vertrekken

We vertrekken in 2017 weer op tijd. We zijn blij dat we te gast mogen zijn in de mooie Onze Lieve Vrouwekerk (zie foto).
Het is er warm, devoot en de kerk ligt dichtbij de bidroute.

Onze Lieve Vrouwekerk

Omstreeks 18.30 uur zullen we arriveren bij het parkeerterrein op de Westermarkt. We lopen naar de kerk, die aan de Keizersgracht ligt. Er zijn daar toiletten beschikbaar. Achterin de kerk staat een borstbeeld van onze stadgenoot, de zalige Petrus Donders, aangezien de kerk vroeger van de Redemptoristen was. Nu draagt het Opus Dei zorg voor het pastoraat.

Info: http://www.olvkerk.nl

Eucharistieviering

Om 19.00 uur zal de H. Mis aanvangen, in de gewone ritus, met mooie Gregoriaanse gezangen.

Plechtig Lof en koffie

Om 20.30 uur vieren we in deze kerk het Plechtig Lof (dus níet in Tilburg). Om 21.00 uur drinken we koffie in de ruimte naast de kerk.
Om 22.00 uur lopen we naar het startpunt van de Ommegangsroute.

Omgang

Samen lopen we Omgang vanaf ± 22.30 uur. We lopen in stilte, biddend. Indien iemand onverhoopt de aansluiting met de groep mist, dient hij/zij zich te wenden tot de leden van de organisatie die de route aangeven. Het is goed om te weten dat we ongeveer een uur aan het lopen zijn. Dat moet u zonder al te veel moeite op kunnen brengen.

Vertrek uit Amsterdam

Direct na de Omgang gaan we gezamenlijk naar het parkeerterrein waar de bus wacht. Ieder wordt uitdrukkelijk gevraagd ervoor te zorgen dat noch in de kerk noch in de bus iets wordt achtergelaten. Verwachte aankomsttijd in Tilburg is 01.30 uur.